петак, 18. октобар 2019.

Весић: Уговор за реконструкцију Трга републике који износи око 6,3 милиона евра објавићемо 1. новембра

Вредност уговора за реконструкцију Трга републике износи 768 милиона динара без ПДВ-а што је око 6,3 милиона евра. Овај уговор ћемо објавити 1. новембра када извођач буде завршио радове на преслагању коцке и када буде предао коловоз на употребу, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у емисији „Фокус” на ТВ O2. 

– Тог дана ћемо објавити уговор, тендерску документацију као и читав пројекат. До краја године следи сравњивање свих рачуна са извођачем како би се урадио коначни обрачун. Тада ћемо објавити и коначни обрачун као и све уговоре који га прате, а ја одговорно тврдим да ће извођачу бити плаћено мање од 768 милиона динара, значи још мање него што је писало у првом уговору јер има више мањкова радова него што има вишкова радова. То је најбољи одговор свима који су писали и говорили разне неистине, свим лажима да се коцке преслажу о трошку грађана – истакао је Весић.
Он је додао да за предходну власт никакав проблем није да кажу да је вредност радова на реконструкцији Трга републике више од десет милиона евра јер за њих три милиона евра није ништа.

 – О томе најбоље говори чињеница да нам је остављен дуг у Граду од 1,2 милијарде евра па им онда разлика у вредности уговора од 3 милиона евра не значи много – нагласио је заменик градоначелника.

Он је подсетио да је пре три дана у Луксембургу са ЕИБ-ом потписао важан уговор за изградњу канализације на левој обали Дунава, која се обећава више од 30 година, али је нико није изградио. 

– Читав посао изградње ће коштати 48 милиона евра, од тога Град  Београд ће обезбедити 13 милиона евра, а Европска инвестициона банка је дала кредит од 35 милиона евра.– рекао је Весић и додао да изградња почиње на пролеће.

Према његовим речима расписан је тендер за изградњу Дома здравља у Борчи и тај тендер ће бити завршен у наредних неколико недеља.  

– Са Министарством грађевине радимо на пројекту реконструкције Зрењанинског пута, а то су три највећа проблема грађана на левој обали Дунава. Ово је први пут да неко мисли о свему томе и решава њихове проблеме – рекао је Весић.