понедељак, 21. октобар 2019.

Испирање водоводне мреже до суботе у Гроцкој и на Вождовцу, сутра делови Звездаре без воде

Екипе „Београдског водовода и канализације” изводиће од понедељка, 21. октобра, до суботе, 26. октобра, радове на редовном испирању водоводне мреже на општинама Горцка и Вождовац, док ће становници појединих делова општине Звездара због радова на водоводној мрежи бити без воде у уторак, 22. октобра, саопштено је из ЈКП „Београдски водовод и канализација”. 

У општини Гроцка повремене прекиде у снабдевању и умањен притисак воде од данас до суботе, 26. октобра, од 22 до 6 сати осетиће следећи потрошачи: 

– 21. и 22. октобра у насељу Винча;
– 22. и 23. октобра на Смедеревском путу и у околним улицама, на правцу од Калуђерице до Винче и на правцу од Винче до Лештана;
– 23. и 24. октобра у насељу Лештане;
– 24. и 25. октобра у насељу Калуђерица;
– 25. и 26. октобра у насељу Орловица.

На општини Вождовац ће повремене прекиде у водоснабдевању и умањен притисак воде од данас до суботе, 26. октобра, од 22 до 6 сати осетити следећи потрошачи:

– 21. и 22. октобра у Устаничкој улици и делу општине Вождовац оивиченом улицама Господара Вучића, Војислава Илића и ауто-путем од Војислава Илића до Аутокоманде;
– 22. и 23. октобра у делу оивиченом ауто-путем, од Душановачке пијаце до Војислава Илића, Кружним путем до Заплањске и Заплањском (насеља Маринкова бара, Медаковић 2 и Медаковић 3)
– 23. и 24. октобра у делу оивиченом улицама Пеке Павловића, Заплањском и Браће Јерковић (део насеља Душановац и Браће Јерковић)
– 24. и 25. октобра у делу насеља Душановац и Вождовац, оивиченом ауто-путем, од Аутокоманде до Душановачке пијаце, улицама Браће Јерковић, Кружним путем, Црнотравском, Булеваром ослобођења до Аутокоманде (улице Кумодрашка, Војводе Степе и Булевар ослобођења)
– 25. и 26. октобра у насељу Бањица, Булевару ослобођења (од Црнотравске улице до насеља Јајинци), Булевару ЈНА и у селу Раковица.

Из „Водовода” наводе да у току радова може доћи до краткотрајног замућења воде и апелују на потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе. Радови на редовном испирању водоводне мреже, који се обављају неколико пута у току године, обезбедиће да вода на чесмама потрошача и даље буде задовољавајућег квалитета. 

Због планираних радова на водоводној мрежи на општини Звездара, у уторак, 22. октобра, од 8.30 до 18 сати без воде ће остати потрошачи у Улици војводе Богдана (од Јована Ћирилова до Ђуке Динић).

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђена је ауто-цистерна, а из „Водовода” апелују на потрошаче да припреме неопходну залиху воде за пиће и основне потребе.

За све додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.