понедељак, 21. октобар 2019.

Хуманитарна акција ученика ОШ „Раде Драинац” за децу из Прихватилишта

Чланица Градског већа Елена Билић, заједно са директорком Основне школе „Раде Драинац” Славицом Зајић Смиљанић и ученицима из ове борчанске школе, поделила је данас пакете деци из Прихаватилишта за децу Београда на Звездари. Акција је традиционална и организује се на иницијативу некадашње учитељице школе Љиљане Михајловић, а током акције свако одељење донира поклон пакете с гардеробом, слаткишима, књигама, школским прибором, училима.  

Елена Билић је том приликом истакла да када се помене образовно-васпитна установа, људи најчешће помисле на усвајање и примену стеченог знања, али никако се не смеју заборавити и други циљеви васпитања и образовања.

– То су развијање позитивних људских вредности – осећања солидарности и способности за разумевање и поштовање права других. Ова акција, као и многе друге које организују школе, најбољи је пример како се то ради у пракси – рекла је Елена Билић.

Она је у име Града Београда изразила велико поштовање према свим просветним радницима и запосленима у образовно-васпитним и васпитно-образовним установама. 

– Захвални смо им на труду који улажу да би се кроз редовне, али и овакве активности остварили сви циљеви васпитања и образовања – навела Билићева. 

Директорка школе прецизирала је да ученици сваке године у оквиру Дечје недеље један дан посвете хуманитарној акцији.

– Унапред се већ радују томе. До сада смо посећивали децу из Звечанске и Прихватилишта за децу. Пакете праве деца заједно, у оквиру једног одељења, тако да се показује солидарност и колегијалност најпре у њиховој одељенској заједници, потом на нивоу школе и на крају са децом којој поклањају – нагласила је Славица Зајић Смиљанић. 

Вршилац дужности директора Прихватилишта за децу Београда Данијела Стајковић рекла је да овакве акције значе другарство, солидарност и указивање пажње.  

– После две деценије, најзад имамо и зграду, и простор, и место на које смо поносни и где штићеници могу да се друже са другом децом и да их угосте. Захвалност за то дугујемо овој градској власти која је препознала потребу да се створи прихватилиште које одговара потребама деце – казала је Данијела Стајковић.

Хуманитарну акцију донације поклон пакета Основна школа „Раде Драинац” организује шесту годину заредом.