понедељак, 21. октобар 2019.

Од данас могућ саобраћај из Француске и Улице Васе Чарапића, затвара се део Коларчеве

Како напредују радови на преслагању коцке на Тргу републике, тако се и поједине улице постепено отварају за саобраћај, а наш је циљ да грађани што пре могу да их користе. Радови одмичу и улице се, део по део, поново отварају за саобраћај, док се неки делови затварају како би се цео посао привео крају, изјавио је градски секретар за саобраћај Душан Рафаиловић.  

– Тако ће од данас саобраћај бити могућ из Француске и Улице Васе Чарапића ка Дечанској, док ће Коларчева улица, од Палате „Албанија” до Трга републике, за саобраћај бити затворена – изјавио је Рафаиловић.

Према његовим речима, возила из Француске и Улице Васе Чарапића моћи ће да користе по једну саобраћајну траку.

Због тога ће возила јавног градског превоза саобраћати са изменама. Тролејбуси на линији 21 саобраћаће на релацији Трг Славија – Учитељско насеље и носиће ознаку 21Л, тролејбуси на линији 22 саобраћаће на релацији Трг Славија – Крушевачка са ознаком 22Л, док ће тролејбуси на линији 29 саобраћати на релацији Трг Славија – Медаковић 3 са ознаком 29Л.

Аутобуси на линији 31 саобраћаће до привремене окретнице испред Палате „Албанија” са ознаком 31Л, док је привремена аутобуска линија 22А на релацији Палата „Албанија” – Трг Славија.

Возила са линија 24 и 26 саобраћају делимично измењеном трасом – у смеру према Дорћолу ићи ће улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић, Француском и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Дом омладине”. У смеру према граду, возила саобраћају улицама Француском, Трг републике, Македонском, Дечанском, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом, а користиће привремено стајалиште „Трг републике” испред сцене „Раша Плаовић”.

Возила са линија 37 и 44, као и минибус линија Е2 саобраћаће делимично измењеном трасом – у смеру према Дорћолу улицама Трг Николе Пашића, Дечанском, Браће Југовић, Француском и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Дом омладине”. У смеру према граду, возила ће ићи улицама Француском, кроз терминус „Трг републике”, Браће Југовић, Дечанском, Трг Николе Пашића и даље редовном трасом, а користиће стајалиште „Трг републике”, које у редовном режиму користе линије 43 и 96.

Аутобуси са линија 43 и 96 ће саобраћати скраћеном трасом до терминуса „Железничка станица (Панчевачки мост)” и носиће ознаке 43Л и 96Л. За ове аутобусе се успоставља привремено стајалиште преко пута постојећег у Улици Јована Авакумовића. 

Аутобуси са линије 27 ће у смеру ка Тргу републике саобраћати делимично измењеном трасом: Булевар краља Александра – Дечанска – Браће Југовић – Француска – терминус „Трг републике” и користиће стајалиште „Дом омладине”.

Минибус линија Е9 ће, у оба смера, уместо преко Теразија, саобраћати трасом Трг Славија – Београдска улица – Булевар краља Александра – Трг Николе Пашића – Дечанска – Браће Југовић – Француска – Улица цара Душана и даље редовном трасом. Привремено неће саобраћати возила на линијама 5А, 19, 28А и 41.