понедељак, 21. октобар 2019.

Ванредни обилазак радова у ОШ „Владимир Роловић”

Члан Градског већа Филип Марјановић, градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак, помоћник секретара Бојан Вујковић и народна посланица из Раковице Душица Стојковић данас су ванредно обишли радове на комплетној реконструкцији Основне школе „Владимир Роловић” на Петловом брду који су почели почетком септембра.

Славко Гак истакао је да су у току радови на око 3.500 квадратних метара, у вредности од 72 милиона динара и да за сада све тече по плану.

– Задовољан сам почетном фазом реконструкције школе. Велике обнове образовних институција које су у току говоре о решености Града Београда да се не заустави велики инвестициони талас започет пре неколико година. Образовање и услови у којима бораве деца су приоритет, како у школама тако и у вртићима – рекао је Гак.

Он је истакао да је вишедеценијски немар у овом најважнијем сектору за сваки град видљив на сваком кораку и треба још времена да се постигне зацртани циљ.

– Важно је да се са тим коначно почело, да су први резултати видљиви и да смо на добром путу. Вредност свих тренутно активних грађевинских радова у образовним институцијама је око 800 милиона динара и најважније је да се овај велики инвестициони замајац у образовању не прекине док год не будемо задовољни условима у свим школама и вртићима у Београду – закључио је Гак.

У школи су у току радови на реконструкцији крова, керамичарски радови и постављање нове електроинсталације. Испред објекта се граде тротоари са ивичњацима, као и прилази и рампе за особе са инвалидитетом.

Пројекат реконструкције школе финансирала је Градска општина Раковица, а радове Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије.