уторак, 22. октобар 2019.

Привремено одузето возило због обављања превоза путника супротно закону

Припадници Секретаријата за послове комуналне милиције привремено су одузели возило које је обављало делатност превоза путника супротно закону и том приликом возачу су уручени потврда о привремено одузетом возилу и записник о извршеној контроли, који су прослеђени овлашћеном инспектору Секретаријата за инспекцијске послове на даље поступање, саопштено је из Секретаријата за послове комуналне милиције.

Како се наводи у саопштењу, приликом контроле нелегалног такси превоза, синоћ око 21.35 часова заустављено је возило за које се основано сумњало да обавља делатност превоза путника супротно Закону о превозу путника. У возилу, се поред возача, налазило и лице у својству путника. Возач је по заустављању одбио наређење саобраћајне полиције да изађе из возила и затражио медицинску помоћ, која је убрзо и дошла на лице места. У кратком року окупило се око педесет „CarGo” возача заједно са представницима тог удружења, који су возилима физички блокирали саобраћајницу Булевар Михајла Пупина, потпуно онемогућивши одвијање саобраћаја у оба правца са циљем да спрече привремено одузимање возила затеченог у прекршају, то јест спровођење законом прописаних мера.

Поред тога што су својим возилима, као и физичким присуством спречавали службена лица у вршењу службене радње, поједини присутни возачи „CarGo” возила су позивали и претили физичким обрачунавањем са патролама на лицу места.

Припадницима Секретаријата за послове комуналне милиције у помоћ је пристигло више тимова интервентне јединице полиције, који су донекле успоставили нарушени јавни ред и мир. Како се број присутних лица која су нарушавала јавни ред и мир повећавао, а ситуација је претила да измакне контроли, на лице места је изашла полицијска бригада, након чега је и успостављен јавни ред без интервенције ове јединице, наводи се у саопштењу Секретаријата за послове комуналне милиције.