среда, 23. октобар 2019.

ГСП „Београд” ће наплатити пенале од „Хигера” по завршетку испоруке уговорених аутобуса

ГСП „Београд” подсетило је данас да је директор ГСП-а пре петнаест дана издао саопштење у којем је наведено да ће предузеће извршити наплату пенала од предузећа „Хигер” у случају кашњења са испоруком, а не да је она већ извршена. 

„Да би се наплатили пенали потребно је да се изврши комплетна испорука уговорених возила и утврди тачан број дана кашњења са испоруком, како би се прецизно извршио обрачун пенала, а све са уговореним правима и обавезама. Тада ће последње плаћање за аутобусе бити умањено за утврђени износ кашњења и тако се према уговору и закону наплаћују пенали за кашњење”, наводи се у саопштењу. 

ГСП „Београд” је и званично упутило допис „Хигеру” у којем је наведено да ће се у случају кашњења са испоруком наплатити пенали. 

„ГСП ће извршити наплату пенала, у складу са законским процедурама и обавезама које су дефинисане потписаним Уговором о набавци аутобуса са предузећем „Хигер”. ГСП, Град Београд и Београђани никако неће бити оштећени, него ће имати само користи од набавке нових аутобуса које се огледају у редовнијем превозу, превозу аутобусима који су удобни, климатизовани, нископодни и са моторима најновије генерације, који минимално загађују околину”, прецизира се у саопштењу из овог предузећа.