петак, 8. новембар 2019.

Пријављивање за подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца

Родитељи тројки, четворки, петорки, шесторки и дуплих близанаца могу поднети захтев и потребну документацију за остваривање права на сталну новачану помоћ, која је предвиђена Одлуком о правима и услугама социјалне заштите Града Београда (члан 68), саопштено је данас из Секретаријата за социјалну заштиту.

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић позвала је све родитеље да се пријаве за ову новчану помоћ града ако то нису урадили до сада.

– Секретаријат пружа континуирану финансијску подршку родитељима тројки, четворки и дуплих близанаца. Ова врста подршке предвиђена је Одлуком о правима и услугама социјалнe заштитe и остварује се једном годишње. Родитељи деце предшколског узраста добијају једну просечну зараду, родитељи деце основаца добијају две просечне зараде, а родитељи деце средњошколаца добијају три просечне зараде исплаћене у Београду. У прошлој години, из буџета града у ове сврхе издвојено је 9,5 милиона динара за 92 породице, од којих је 79 породица са тројкама, једна са четворкама и 11 породица са дуплим близанцима – рекла је Станисављевићева.

Она је нагласила да ће Град Београд наставити и даље да обезбеђивањем и развојем услуга, првенствено из области социјалне заштите, пружа неопходну  помоћ и подршку у циљу побољшања квалитета живота.

Захтев и потребна документација подносе се у Градском центру за социјални рад, Руска улица 4. За све додатне информације родитељи се могу обратити на број 011/ 2650-329.