петак, 8. новембар 2019.

Реконструкције и мањи радови у више основних школа на Звездари

У току су радови на санацији и реконструкцији, који су финансирани из општинског буџета, у више звездарских основних школа, саопштено је из Општине Звездара. Након уређења фасаде ОШ „Марија Бурсаћ”, које је финансирао градски Секретаријат за образовање и дечју заштиту, промењен је паркет у фискултурној сали те школе. За радове је издвојено 5,3 милиона динара.

У ОШ „Стеван Синђелић” на Коњарнику комплетно је реновирана школска кухиња. У те сврхе Општина Звездара издвојила је 2,5 милиона динара. У непосредној близини школе у току је реконструкција дечјег игралишта и простора за одмор, а поред ограде школе урађена је и реконструкција степеница.
Председник Скупштине општине Александар Ерор и чланови Већа Владан Јеремић и Александар Ђуричић посетили су ове две школе и изразили задовољство квалитетом урађених радова. 

Тренутно се изводе радови у основним школама „Павле Савић”, „Деспот Стефан Лазаревић” и „Бошко Буха”. Реч је о мањим радовима, па ће тако у ОШ „Павле Савић” бити адаптиране свлачионице, у ОШ „Деспот Стефан Лазаревић” санирано улазно степениште и дворишна ограда, док се у школи „Бошко Буха” реновира цео један спрат школе.

Мањи радови урађени су и у основним школама „Десанка Максимовић” и „Иван Горан Ковачић”, а у ОШ „Драгојло Дудић” ускоро ће бити постављена ограда у оном делу где је нема, како би деца била безбедна у школском дворишту.

У току је реконструкција ОШ „1300 каплара”, која обухвата комплетно уређење целог објекта и дворишта школе, замену свих инсталација, постављање нове ограде и уређење терена за одбојку, кошарку и фудбал. Средства за реконструкцију, у висини од 174 милиона динара, обезбедила је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. 

У наредној години биће урађена још једна велика реконструкција, овог пута је реч о школи „Владислав Петковић ДИС” у Великом Мокром Лугу. Средства за ове радове биће обезбеђена, такође, преко Канцеларије за управљање јавним улагањима Републике Србије.