петак, 8. новембар 2019.

Бесплатан концерт за младе на Коларцу

Под покровитељством Града Београда – Секретаријата за културу 14. новембра у великој дворани Коларчеве задужбине, са почетком у 20 часова одржаће се концерт класичне музике под називом „Vissi d’arte“, док ће Канцеларија за младе Града Београда доделити бесплатно 30 карата путем друштвених мрежа. 

Заменица председника Скупштине града Београда Андреа Радуловић истакла је значај организовања концерата класичне музике, као и њене промоције. 

-На програму ће бити најлепше оперске арије италијанског репертоара од Пучинија и Вердија, а сам концерт зове се „Vissi d’arte“, што у преводу са италијанског значи „Живех за уметност“, како се и зове најпознатија арија из Пучинијеве опере Тоска. Ово је још једна у низу успешних сарадњи градских институција и овом приликом позивамо младе да се јаве Канцеларији за младе Града Београда на њихове друштвене мреже и уживају у бесплатним културним садржајима којих у престоници из дана у дан има све више - рекла је Радуловићева.

Директор Канцеларије за младе Града Београда Недељко Радосављевић истакао је да, у складу са својим надлежностима, ослушкују потребе младих и да се из године у годину повећава број бесплатних догађаја, радионица, школа и осталих садржаја за које су млади заинтересовани.

-Овом приликом позивамо младе да нам се јаве путем Фејсбука и Инстаграма Канцеларије за младе, где ћемо за петнаесторо најбржих поделити по две карте за концерт у Коларцу. Канцеларија за младе ради на унапређењу положаја младих и пружању подршке младима у сарадњи са образовним и културним институцијама и ово је још један у низу примера добре праксе овакве сарадње – навео је Радосављевић.   

На концерту ће наступити уметнички ансамбл "Станислав Бинички", ансамбл Министарства одбране Републике Србије под управом диригента маестра Емануела Пласона, једног од водећих француских диригената данашњице. На гала концерту учествоваће и грузијски сопран Нино Лезава, која је и директор музичке академије Рената Тебалди и Марио Дел Монако у Пезаро (Италија), тенор Зураб Зурабишвили један од водећих светских тенора из Грузије, првакиња опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић, првак опере Народног позоришта у Београду бас-баритон Александар Стаматовић и млади сопран члан оперског студија Народног позоришта у Београду, Марија Јелић.