уторак, 12. новембар 2019.

Реконструисан кров на вртићу „Пчелица”

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас вртић „Пчелица” на Новом Београду, где је завршена реконструкција и санација крова. 

– Радови су завршени и решен је дугогодишњи проблем са прокишњавањем у овом вртићу, који је ескалирао са обимним падавинама током овог лета. Данас се деца враћају у овај објекат и проблема више неће бити – рекао је Гак.

Осим честих невремена током овог лета, он је истакао да је проблем са прокишњавањем настао и због крађе бакарног лима са кровног покривача и захвалио полицији која је брзо ухватила починиоце. 

– Секретаријат је за санацију крова издвојио 9,7 милиона динара. Период када су деца била измештена у други вртић искористили смо и за замену дела одводних канализационих цеви, санацију сливника у тоалетима на спрату објекта, кречење, адаптацију плафонског дела дистрибутивне кухиње, замену дотрајалог намештаја и слично – казао је Гак.

Он је истакао и да је стари бакарни лим који је скинут са крова продат, чиме се у буџет слило скоро пет милиона динара.

Током радова, деца из вртића „Пчелица” боравила су у околном вртићу „Лептирић” и Гак им је данас пожелео добродошлицу назад у њихов вртић.
У вртић „Пчелица” иде око 220 деце.