среда, 13. новембар 2019.

Деца поново у вртићу „Ластавица”

Завршена је санација дворишта вртића „Ластавица” у Падинској Скели након изливања нафте због обимних падавина током лета и деца су опет у свом вртићу, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је са председником општине Палилула Александром Јовичићем обишао овај вртић и истакао да је његовим враћањем у функцију потпуно санирана штета од поплава на свим вртићима на левој обали Дунава.

– Овде смо имали најзахтевнију интервенцију будући да смо морали да променимо комплетно земљиште у дворишту које је било загађено. Радови су завршени, коштали су око 13 милиона динара и сада вртић опет нормално функционише, а деца су већ овде, што је најважнијe – рекао је Гак.

Гак је подсетио да је од укупно 32 вртића, колико их има Предшколска установа „Бошко Буха” на Палилули, готово половина на левој обали Дунава, али да је брзом реакцијом запослених у предшколској установи летос спречена већа штета на објектима.

У вртић „Ластавица” иде 145 деце.

Јовичић је рекао да је период санације Општина Палилула искористила и за опремање дворишта новим мобилијаром.

– За ту намену издвојили смо четири милиона динара и у плану је да се исто уради у свим вртићима на Палилули – истакао је Јовичић.

Деца су од краја јуна била измештена у вртић „Весна” у насељу Падинска Скела, а у свој матични вртић „Ластавица” враћена су тек након што су лабораторијске анализе потврдиле да је боравак деце безбедан.