среда, 13. новембар 2019.

Због јаке кошаве, екипе „Зеленила” у сталном дежурству

Због изузетно јаке кошаве, која у Београду дува јачином око 20 километара на час, оперативни тим за хитне интервенције „Зеленила – Београд” дежура 24 часа, а у више наврата саниране су напукле и поломљене гране и ветроизвале. У Булевару војводе Путника, услед тежине крошње, а под налетима ветра олујне јачине, извалило се здраво стабло кестена и пало на возило у покрету. Екипе „Зеленила – Београд” одмах су изашле на терен и санирале стабло, што је била једна од седам хитних интервенција током кошаве.

Приликом пада стабла, у возилу су се налазиле две особе које су тренутно на прегледима у дежурној здравственој установи. Стабло кестена се налази у редовном програму одржавања овог предузећа и оштећеним суграђанима ЈКП „Зеленило – Београд” надокнадиће штету по утврђеној процедури.

Стабло је, додаје се у саопштењу, у тренутку ветроизвале било потпуно здраво. Како се појашњава у саопштењу, услед продужене вегетације, због за ово доба године повишених температура, стабла још увек нису одбацила лисну масу као ни плодове, стога су крошње изузетно тешке, што доводи до извала здравих стабала под ударима ветра.

Случајеве оборених, преломљених или оштећених стабала, која могу угрозити безбедност и нанети материјалну штету, суграђани могу пријавити Центру за информисање овог предузећа радним данима од 7.30 до 15.30 часова на број телефона 2630-506, а после тог времена дежурној служби у Булевару војводе Мишића 85а на број телефона 2650-683. Позивање дежурне службе могуће је и преко градског Центра за обавештавање, дежурне инспекције и МУП-а.