четвртак, 14. новембар 2019.

Младима подељено више од 800 бесплатних карата за репертоар Народног позоришта

Члан Градског већа Драгомир Петронијевић и градски секретар за културу Иван Карл поделили су 840 карата за Народно позориште у Београду у овиру пројекта „Културом до младих”. 

Петронијевић је нагласио да је Град Београд подржао овај пројекат, јер сматра да на овај начин младима може да се приближи не само репертоар Народног позоришта него и уопште културна сцена Београда. 

– Намера нам је да имамо што више оваквих активности и позивам све младе, креативне људе са идејама да нам шаљу предлоге и сугестије како да се на другачији начин промовише култура и да се пријаве на конкурсе града – рекао је Петронијевић.

Он је рекао да је међу младима владало невероватно интересовање за овај пројекат, те да се неколико хиљада Београђана пријавило за доделу карата. Такође је додао да ће следеће године бити одвојено више новца из буџета за пројекте из области културе.

Карл је истакао да му је веома драго што је дошао велики број младих људи на доделу карата, што је, како каже, показатељ да су млади заинтересовани за културу.

– Дошао је велики број студената и средњошколаца и веома је важно да им помогнемо да у том узрасту развијају однос према позоришту. На овај начин анимирамо публику која ће касније деценијама да прати све манифестације како у Београду тако и у целој земљи – рекао је Карл. 

Он је нагласио да је идеја да наредне године овај пројекат буде настављен и да буде подељено још више карата, јер је то дугорочни рад за будућност.

Пројекат „Културом до младих” реализује се под покровитељством Удружења за заштиту младих и Секретаријата за културу, уз подршку Народног позоришта.