петак, 15. новембар 2019.

Весић: Бициклисти су потпуно у праву

Заменик градоначелника Београда Горан Весић подржао је бициклисте који су јуче протестовали у Васиној улици.

– Бициклисти који су јуче поставили парадајз на бициклистичкој стази, како би скренули пажњу на бахато паркирање, потпуно су у праву. Бициклистичке стазе служе за бицикле, а не за бахате возаче и њихово иживљавање. Нажалост, није ово једина бицклистичка стаза која служи за паркирање – рекао је Весић, гостујући у Јутарњем програму „Студија Б”.

Заменик градоначелника је додао да је издат налог да се посебно кажњава ово бахато паркирање.

– Нажалост, у граду нема довољно ни саобраћајних полицајаца нити комуналних милиционера да санкционишу овај безобразлук са паркирањем „на минут” и са „четири мигавца” на сваком месту где се то дешава – истакао је Весић.

Он је додао и да је Град Београд почео да решава овај проблем. 

– Прво ћемо од 1. децембра решити бахато разношење робе по граду током читавог дана и заустављање саобраћаја – казао је Весић и додао да ће Град Београд од јануара решити паркирање „на минут” на улици, на бициклистичким стазама и на тротороарима. 

Град завршава набавку високотехнолошки напредне опреме, какву имају многи велики градови Европе који су тако решили проблем. 

– Од јануара и овај проблем на територији града који је зониран биће решен. Нове камере ће покривати све најважније улице, па ће бахати возачи да плаћају казне – рекао је заменик градоначелника.