петак, 15. новембар 2019.

Отворен девети Сајам запошљавања LINK2Job

Члан Градског већа и председник Савета за запошљавање Града Београда Драгомир Петронијевић и заменик директора Филијале за Град Београд Националне службе за запошљавање Синиша Кнежевић отворили су данас девети Сајам запошљавања LINK2Job у хотелу „Метропол”.
Петронијевић је рекао да је овај сајам добра шанса за све оне који не чекају посао, већ желе да ствари узму у своје руке и покушају да се запосле.

– Имамо много обука, 450 радних места и 45 излагача. Врло смо задовљни јер смо 2014. године имали нешто мање од 107.000 незапослених, а данас је тај број 66.482, види се озбиљан напредак у Београду. Више је запослених, веће су плате и оне расту. Драго ми је што млади људи желе додатне обуке, едукације и желе да остану у Београду и Србији. Имамо много IT компанија, које овде раде и освајају трећа тржишта, а нама – Граду Београду и Савету за запошљавање заједно са Републиком Србијом остаје да их пратимо и ослушкујемо, али и да организујемо бесплатне обуке – истакао је Петронијевић.

Он је такође навео да се праве услови и шансе за све Београђане и због тога ће следеће године бити организован нови сет обука. 

– Ослушкујемо тржиште, комуницирамо са суграђанима, представницима просветних институција и компанија, тако да заједно правимо нови локални акциони план, а у овој години све што смо планирали, успели смо да реализујемо. Посао се не чека, за посао се бори. Ако имате посао, радићете на вашим знањима и вештинама, и више ћете вредети на тржишту рада, боље ћете се запослити и подићи ћете свој животни стандард. Ми смо ту да вам будемо партнери, али ствар је у вашим рукама. Хајде да се заједно боримо и подижемо стандард у целом граду и Републици Србији – поручио је Петронијевић.

Синиша Кнежевић је рекао да је у питању наставак сарадње НСЗ-а са партнерима који подстичу запошљавање у Београду и Србији, као и традиционални партнер Скупштина Града Београда.

– Када смо кренули у ову причу, први разговори су били везани за занимања из области IT сектора, међутим овде сада постоји широка лепеза послова. Имамо посебне програме када су у питању млађи од 30 година. Тако ћемо почетком 2020. године имати јавне позиве које расписује Национална служба за запошљвање. Велико је интересовање за ове јавне позиве, нарочито у Граду Београду за стручну праксу, самозапошљавање и ново запошљвање теже запошљивих категорија – истакао је Кнежевић и поновио да је незапосленост у Београду знатно смањена.

Он је апеловао на незапослена лица да не губе наду и поручио им да би требало да имају контакт са својим саветницима у НСЗ-у, те да се информишу о свим мерама и активностима које ова служба пружа.