субота, 16. новембар 2019.

Манифестација „Ноћ укуса” на пијаци „Ђерам”

ЈКП „Градске пијаце” и „Укус фест” први пут су организовали аутентичну манифестацију „Ноћ укуса” која је окупила више од 140 пољопривредних произвођача, занатлија и љубитеља ручно израђене козметике, саопштено је из ЈКП „Градске пијаце”.

Посетиоци манифестације су у „Ноћи укуса” имали прилику да уживају у дегустацији и куповини више од четири хиљаде аутентичних српских производа, међу којима су најтраженији били домаћи чварци, пршута, кобасице, домаћи сир и ајвар. Велико интересовање владало је и за куповином слатких посластица, међу којима су се нашли џемови и слатка из широке лепезе воћарских култура које су прављене по старим рецептурама, као и за чувеним слаткишима из старе добре бакине кухиње.

Овај гастрономски догађај организује се са циљем да се очува српска култура, традиција и непоновљиви укуси, као и ради промоције малих и средњих предузетника и пољопривредних произвођача.

Због великог интересовања излагача и посетилаца, манифестација „Ноћ укуса” биће организована у наредном периоду и на другим београдским пијацама.