субота, 16. новембар 2019.

Радови на изградњи школе у насељу Лештане у пуном јеку

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак обишао је данас радове на изградњи нове школе у несељу Лештане.

– Изградња школе тече по плану, ради се и викендом, динамика се поштује и следеће године ђаци овог насеља моћи ће да рачунају на нову школу – рекао је Славко Гак приликом обиласка градилишта.

Он је истакао да је изградња нове школе на месту старе, монтажне, која је срушена јер је била неусловна, најважнија инвестиција у сектору образовања ове године.

– Временски услови нам иду на руку да све протекне без проблема и надам се да ће тако и остати – изјавио је секретар за образовање и дечју заштиту.

Нова школа ће се, како је истакао, простирати на око 5.500 квадратних метара и имаће фискултурну салу, најсавременије кабинете, два спортска терена за кошарку и фудбал, што до сада ђаци нису имали.

Док се нова школа не заврши, ђаци иду у школу „Милоје Васић” у Калуђерици.

– То стрпљење ће се и те како исплатити када следеће године овде будемо стајали испред једне од најмодерније опремљених школа у Београду – поручио је Славко Гак.

Нова школа моћи ће, према његовим речима, да прими у пуном капацитету хиљаду и по ђака.

Изградњу школе, која ће коштати око 550 милиона динара, финансира Канцеларија за управљање јавним улагањима у оквиру Програма Владе Србије за обнову и унапређење објеката у области образовања, здравства и социјалне заштите, који је усвојен 2016. године.