уторак, 19. новембар 2019.

Радојичић: Наш циљ је четвртина Београда под зеленим површинама

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић данас је у близини Института за мајку и дете на Новом Београду учествовао у садњи 20 стабала коју је организовала компанија „Лукоил – Србија”, у сарадњи са ЈКП „Зеленило – Београд”. 

Догађају су присуствовали директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић и генерални директор компаније „Лукоил – Србија” Денис Рјупин. 
Радојичић је истакао да је садња дрвећа једна од најважнијих радњи које мењају Београд у правцу зеленијег и здравијег града.  

– Велико је задовољство сарађивати са друштвено одговорним компанијама попут „Лукоила”, која послује у нашем граду од 2003. године и не пропушта прилику да да допринос бољем квалитету живота Београђана. „Лукоил” је учествовао у многим догађајима и пројектима из области здравља, спорта, културе. Наш циљ је да Београд достигне број од 25 одсто покривености зеленилом, за шта ће бити потребно да се у будућности посади око два и по милиона стабала. Све наведено значи да би сваки Београђанин требало да посади једно или два стабла и мислим да је то достижан циљ – рекао је Радојичић. 

Он је нагласио да се мора истаћи и важна улога ЈКП „Зеленило – Београд”, без чије помоћи би, како је рекао, реализација оваквих пројеката била готово немогућа.

– „Зеленило” на годишњем нивоу посади око 4.000 стабала у урбаном делу града и око 70.000 дрворедних садница. Без добре сарадње са „Зеленилом” било би практично немогуће остварити поменути циљ од 25 одсто Београда под зеленим површинама. Пре две недеље покренуо сам изазов „Дрво за Београд” и позвао друштвено одговорне компаније да учествују у овој акцији и дају допринос даљем озелењавању Београда – истакао је градоначелник.

Он је захвалио директору компаније „Лукоил – Србија” Денису Рјупину, који је одушевљен лепотама Србије и Београда, на томе што компанија коју он предводи константно учествује у акцијама након којих Београд постаје боље и лепше место за живот.

Генерални директор „Лукоила” Денис Рјупин рекао је да је за компанију на чијем је челу од велике важности да је заједница препозна као друштвено одговорно предузеће. 

– Добри односи са локалном самоуправом неопходни су за развој нашег пословања, али и заједнице у којој радимо. Сарађујемо са Градом Београдом од тренутка доласка на српско тржиште, пре 16 година. Садња стабала у Београду је наш покушај да град учинимо не само лепшим и угоднијим већ и здравијим – рекао је Рјупин.