петак, 22. новембар 2019.

Измене режима рада линија превоза 78, 83, 7 и 9

Редовно одржавање коловоза на Старом савском мосту, као и преглед и поправка трамвајске пруге у Улици земунски пут сутра ће од 0.30 часова до понедељка, 25. новембра, до 3.30 сати  проузроковати промену режима рада трамвајски линија 7 и 9 и аутобуских линија 78 и 83, саопштено је из ЈКП ГСП „Београд”.

Трамваји на линијама 7 и 9 у суботу и недељу саобраћаће у оба смера следећом трасом: Немањина – Савска – Булевар војводе Мишића – петља „Радничка” – Мост на Ади – Булевар хероја са Кошара – Ђорђа Станојевића – Булевар Милутина Миланковића – Антифашистичке борбе и даље редовним трасама.

Аутобуси на линијама 78 и 83 саобраћаће у смеру ка Новом Београду улицама Карађорђевом, Црногорском, Поп Лукином, Бранковом, Бранковим мостом, Булеваром Михајла Пупина и даље редовним трасама, док ће у смеру ка Тргу Славија саобраћати Булеваром Михајла Пупина, Бранковим мостом, Бранковом, Поп Лукином, Црногорском, Браће Крсмановић, Травничком, Карађорђевом и даље редовним  трасама.

Због ових промена успоставља се нова аутобуска линија 7А на релацији Савски трг – Јурија Гагарина.

У смеру „А” саобраћај ће се одвијати улицама Савски трг, Карађорђевом, Црногорском, Бранковом, Бранковим мостом, Булеваром Михајла Пупина, Милентија Поповића, Булеваром Милутина Миланковића, улицама Антифашистичке борбе, Јурија Гагарина, Марка Христића, Булеваром Црвене армије и Улицом Јурија Гагарина.

Долазно стајалиште је „Гаража Нови Београд” у Булевару Црвене армије (заједно са линијом 85) и полазно стајалиште за линију ЕКО 1, а полазно стајалиште је „Агостина Нета” у Улици Јурија Гагарина.

У смеру „Б” саобраћај ће се одвијати улицама Јурија Гагарина, Антифашистичке борбе, Булеваром Милутина Миланковића, Улицом Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковим мостом, Бранковом, Поп Лукином, Црногорском, Браће Крсмановић, Травничком, Карађорђевом и Улицом савски трг.

Возила ће промену смера кретања вршити улицама: Савскома, Милоша Поцерца, Сарајевском, Хајдук Вељковим венцем, Немањином и Улицом савски трг.

Долазно стајалиште је „Савски трг” у Савској улици, у висини „Поште” (полазно стајалиште за линије 46, 51, 91, 92, 511, 551, 553 и 601), а полазно стајалиште је „Савски трг”, заједно са линијама 78 и 83 у смеру ка Новом Београду.

Привремено се успостављају стајалишта у Бранковој улици (силазна рампа са Бранковог моста) у смеру ка Савском тргу, затим стајалиште „Економски факултет”, у висини паркинг гараже, у смеру ка Бранковом мосту и у висини трамвајског стајалишта, 30 метара испред раскрснице са Улицом земунски пут у смеру ка Савском тргу.

На измењеном делу трасе возила ће користити постојећа стајалишта.