петак, 22. новембар 2019.

Весић: Очекујемо да ће Београд победити у конкуренцији за домаћина Светског дворанског првенства у атлетици 2022.

Заменик градоначелника Горан Весић, председник Атлетског савазе Србије Веселин Јевросимовић и директор овог савеза Слободан Бранковић састали су се данас у Монте Карлу са председником Светске атлетске федерације Себастијаном Коуом, а поводом кандидатуре Београда за организацију Светског дворанског првенства у атлетици 2022. године. 

У Монте Карлу је у току заседање одбора Светске атлетске федерације на коме се одлучује о кандидатури Београда за домаћинство највеће светске дворанске смотре у атлетици.

Весић је пре тога са представницима Атлетског савеза Србије имао низ састанака са члановима Одбора који одлучују о кандитатури Београда, како би их убедио да српска престоница заслужује организацију тако велике смотре. Град Београд је имао посебну презентацију својих могућности, а према најави организатора очекује се да ће одлука о избору кандидата бити донета у вечерњим сатима. 

– Београд је спортски град, највећи град Балкана и добар домаћин. Наши туристички капацитети сваке године су све снажнији. Сада имамо више од 100 хотела у Београду, поред неколико који се граде, док их је 2013. године било свега 67, тако да имамо све услове да будемо домаћини овог светског спортског спектакла – указао је Весић. 

Он је додао да верује да ће чланови Одбора Светске атлетске федерације прихватити аргументе делегације Београда и Атлетског савеза Србије. 

– Дубоко верујем да ће чланови овог тела прихватити наше аргументе и да ћемо донети још један светски спортски спектакл у Београд – закључио је Весић.