петак, 22. новембар 2019.

Никодијевић: Београд добио организацију Светског дворанског првенства у атлетици 2022. године

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, у име свих Београђана и у своје име, честитао је нашој делегацији на великом успеху оствареном на састанку Светске атлетске федерације у Монте Карлу, где је добијено  домаћинство Београда највеће светске дворанске смотре у атлетици.

– Истичем да је презентација и кандидатура Београда да буде домаћин овог престижног спортског догађаја изведена на најбољи начин и уз све похвале нашој делегацији коју је предводио заменик градоначелника Горан Весић, изражавам велико задовољство и понос због одлуке Светске атлетске федерације. Београд јесте престоница спорта и то ћемо доказати још једном организацијом највеће светске атлетске смотре у дворани. Избор Београда за домаћина само показује да је углед нашег града и наше земље заиста висок и да смо нашим досадашњим радом и способностима препоручили наш град за организацију овог изузетног такмичења – навео је Никодијевић.

Он је изразио уверење да ће Београд свим својим организационим и турсистичким капацитетима задовољити високе стандарде Светске атлетске федерације и да ће и овога пута у свет отићи фантастична слика спорта, такмичарског духа и добродошлице нашег Београда и Србије, током боравка преко 500 спортиста из скоро 200 земаља из читавог света.

– Још једном истичем своје велико задовољство и честитам како господину Весићу тако и председнику Атлетског савеза Србије Веселину Јевросимовићу – рекао је Никодијевић.