недеља, 1. децембар 2019.

Градоначелник Радојичић: Новим набавкама аутобуса ближи смо решавању проблема јавног превоза у Београду

Грађани ће већ данас на улицама Београда осетити унапређење јавног градског превоза, изјавио је данас градоначелник проф. др Зоран Радојичић и нагласио да је набавка 174 нова соло аутобуса кинеске компаније „Хигер” изузетно значајна за бољи квалитет услуге Градског саобраћајног предузећа.

– Најважније је да ће се ови аутобуси већ данас наћи на улицама Београда и грађани ће, сигуран сам, осетити бољитак у градском превозу престонице. Важно је и да се не заустављамо на овоме – истакао је Радојичић.

Он је најавио да ће Град Београд расписати нову набавку за 100 зглобних аутобуса, 40 тролејбуса и 10 електроаутобуса и подсетио да је, поред 35 милиона евра која су уложена за нова 174 аутобуса, Град Београд половином године купио за отприлике 10 милиона евра још 70 нових аутобуса.   

– 244 нова аутобуса, у вредности од 45 милиона евра, бројка је која потвтђује да је 2019. рекордна година у историји Градског саобраћајног предузећа када је реч о набавци аутобуса. Нова возила значе поузданији, удобнији превоз. Зато улажемо огромна средства  у обнављање возног парка, јер смо свесни да ћемо на тај начин пружити  бољу и квалитетнију услугу нашим грађанима, а то нам је главни циљ. Једнако важно је и да плаћају градски превоз сви који га користе. Куповином карата у градском превозу и набавкама нових возила ближи смо решавању проблема јавног превоза – закључио је Радојичић.

.