понедељак, 2. децембар 2019.

Обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом под слоганом „Приступачна будућност”

Члан Градског већа Фадиљ Еминовић присуствовао је данас скупу „Приступачна будућност” поводом сутрашњег Међународног дана особа са инвалидитетом у Народној скупштини Србије.

Окупљенима су се обратили председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић и министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, који су истакли да у Србији живи око 800.000 људи са неким инвалидитетом и да је важно показати спремност да се ти људи потпуно укључе у друштво.

Еминовић је рекао да се особе са инвалидитетом суочавају са бројним препрекама, те да је на нама да им помогнемо да их превазиђу.

– Наша дужност је да им омогућимо једнако уживање људских права и равноправно учешће у друштву – навео је он и додао да Београд ради на унапређивању мера социјалне политике, као и на пружању подршке особама са инвалидитетом.

У Народној скупштини Србије приређена је и изложба под називом „Особе са инвалидитетом које су мењале свет”, међу којима су Стивен Хокинг, Фрида Кало, Лудвиг Ван Бетовен, Андреа Бочели, Томас Едисон и Вук Стефановић Караџић.