среда, 4. децембар 2019.

Весић: Све боља сарадња са чешким компанијама

Заменик градоначелника Београда Горан Весић састао се данас са Мартином Тауберовом, заменицом чешког министра за Европску унију и спољну трговину која је присуствовала заседању Мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Чешке.
 
Разговарало се о инвестицијама чешких компанија у Београда, а Весић је захвалио чешкој страни која је почела да инвестира у Србију.  

– На почетку транзиције у Србији скоро да није било чешких компанија, што се последњих година мења. Недавно је компанија из Чешке купила ЈАТ технику, а један од водећих чешких фондова купио је „Авала филм” и „Марину Дорћол”. Постоји интересовање чешких компанија за улагање у систем даљинског грејања, али и за продају тролејбуса и трамваја – рекао је Весић и додао да је то доказ да је Србија постала стабилна земља у коју је сигурно инвестирати. 

Заменица министра МартинаТауберова захвалила је Весићу на подршци коју пружа чешким компанијама које инвестирају у Србију и најавила помоћ тим компанијама у самој Чешкој. Договорено је да се у Прагу организује презентација инфраструктурних пројеката Града Београда чешким компанијама како би могле да учествују на тендерима.

Састанку су присуствовали Стеван Никчевић, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација и коопредседавајући Мешовитог комитета за економску сарадњу Србије и Чешке, Томаш Кухта, амбасадор Чешке у Србији, као и представници чешких компанија „Шкода” и ЦСГ групе.