четвртак, 5. децембар 2019.

У суботу бесплатни офталмолошки прегледи на Савском венцу

Општина Савски венац, у сарадњи са Домом здравља „Савски венац”, организује бесплатне превентивне офталмолошке прегледе за суграђане са територије општине. Прегледи ће моћи да се обаве у суботу, 7. децембра, у просторијама Дома здравља у Пастеровој 1, од 8 до 16 часова, и то без упута и здравствене књижице. 

Истовремено, специјалисти ће давати и корисне едукативне савете, поручујући да се очи могу заштитити превентивним прегледом, правовременом дијагнозом и уз примену одговарајуће терапије на време. Грешке вида (кратковидост, далековидост, астигматизам и старосна далековидост) или неке друге болести ока могу се излечити или се може спречити даљи развој болести управо правовременим контролама код офталмолога. 

Препорука је да једном годишње грађани обаве офталмолошки преглед уколико су старији од 40 година. Уколико постоји потреба (породично оптерећење, неке болести, претходна очна обољења), офталмолошки преглед може се обављати и чешће. Људи који имају факторе ризика као што су шећерна болест, повишен крвни притисак, глауком, катаракта или било које друге очне болести у породици, чешће треба да контролишу вид, наводи се у саопштењу из Општине Савски венац.