петак, 6. децембар 2019.

Градоначелник Радојичић: Буџет за образовање и дечју заштиту за 2020. годину историјски велики

– Улагање у образовање је један од приоритета Града Београда. Желимо да ђацима и свим запосленима у школи обезбедимо што боље услове за учење, да им боравак у школи буде што пријатнији. Због тога смо за 2020. годину определили скоро 25 милијарди динара за образовање и дечју заштиту, што је највише до сада – рекао је вечерас градоначелник проф. др Зоран Радојичић на свечаности поводом 160 година од почетка рада Треће београдске гимназије.

Обраћајући се присутнима на овој свечаности, он је указао на велики значај ове просветне установе за град Београд. Радојичић је додао да је традиција важна и да мора да се негује. 

 – Оно што ми имамо је огромно богатство које морамо да негујемо. Град Београд је посебно поносан на ову инсититуцију, јер су у њој у протеклих 160 година била многа значајна имена из наше историје, попут Моме Капора, Данила Бате Стојковића, Миће Поповића и Борислава Пекића. Такође, иза катедре су стајала велика имена као што су Стеван Сремац, Сима Матавуљ, професор Коста Вујић, Љубомир Ненадовић и војвода Живојин Мишић – навео је градоначелник. 

Он је истакао да треба поменути и дивну децу која иду у ову школу, на коју је посебно поносан, као и да су она наша будућност. 

– Верујем да ће та деца бити нови научници, доктори и нови понос Београда и Србије. Показало се да су ученици Треће београдске гимназије по правилу постајали велики људи и угледни грађани нашег друштва. Такође, велико поштовање имамо и према наставницима ове гимназије који раде диван и одговоран посао, а који не може да се плати новцем – указао је Радојичић. 

Присутнима су се обратили и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директорка школе Олга Чокаш. На свечаности су били и секретар за образовање Града Београда Славко Гак и министар здравља Златибор Лончар.