недеља, 8. децембар 2019.

Весић: Град припрема апликацију са локацијама предвиђеним за садњу дрвећа

Заменик градоначелника Горан Весић најавио је да се ће ускоро активирати апликација коју је Град Београд припремио и уз помоћ које ће грађани моћи да виде све локације предвиђене за садњу дрвећа у главном граду на годишњем нивоу. Град на тај начин жели да позове донаторе и да заједно са грађанима достигне зацртани циљ – да се степен пошумљености Београда у наредних десет година подигне са 15 на 25 одсто, рекао је Весић. 

– Ова врста апликације добро функционише у многим градовима Европе, па нема разлога да је грађани Београда не прихвате. Грађани ће моћи да изаберу локацију и донирају новац за садњу, а поред засађеног дрвета стајаће њихово име – појаснио је Весић. 

Наш главни град спада у зеленије престонице Европе, али нисмо још тиме задовољни, додао је он. 

– Будућност је таква да ће сви градови који имају више зеленила и више чисте воде бити напреднији. Сваким пошумљавањем трасирамо добру будућност за наш град – истакао је данас Весић приликом садње 25 платана и јавора у насељу Сунчани брег у Раковици. 

Он је подсетио на акцију „Дрво генерације”, у оквиру које прваци свих основних школа у Београду саде своје дрво и брину о њему. На тај начин, оценио је Весић, не само да добијамо више дрвећа у граду него и учимо децу колико је важно чувати животну средину.