понедељак, 9. децембар 2019.

Весић: Радник „Паркинг сервиса” за пример

Радник „Паркинг сервиса” Боре Рујевић био је данас у Старом двору гост заменика градоначелника Београда Горана Весића, који му је захвалио за хуман гест када је у четвртак, 5. децембра, на Међународном терминалу у Блоку 43, пронашао десет хиљада фунти, пријавио их свом руководиоцу, а потом вратио новац власнику. Пријему су присуствовали директор ЈКП „Паркинг сервис” Андрија Чупковић и руководилац овог градског предузећа на Међународном теретном терминалу Предраг Марковић.

Горан Весић је истакао да је чин Рујевића пример како раде радници градских предузећа и какав је Град Београд.

– Ово није први пут да Боре Рујевић чини овакав гест, јер је 2001. године пронашао тадашњих десет хиљада марака и такође их вратио. Током поплава је нашао новац који је изгубио један од ватрогасаца, однео га у полицијску станицу, одакле је враћен власнику. Желим да му захвалим, јер овај чин јасно говори о томе какав Београд желимо – град који је солидаран, има људе пуног срца, поштене људе који раде у Градској управи. Он је овим показао да у Градској управи има пуно поштених људи који несебично раде свој посао за грађане Београда. Овим чином је указао на такве људе и зато му хвала у име свих запослених у Градској управи и градским предузећима – казао је Весић, захваливши и руководиоцима ЈКП „Паркинг сервис”, који на прави начин стимулишу своје запослене.

Он је подсетио да Боре Рујевић у овом градском предузећу ради од 1996. године, има вишедеценијски стаж и са поносом ради свој посао.

– Такви радници посматрају предузеће у коме раде и Београд као своју кућу и много је таквих у „Паркинг сервису”, „Водоводу”, „Чистоћи”, „Зеленилу” и другим градским предузећима. Сматрам да је овај чин велики за Београд и зато смо донели одлуку да Рујевића наградимо посебним и ретким поклоном који чувамо за најзначајније госте у Београду, а то је оригинална графика Моме Капора, који је био добри дух Београда, писац и сликар. Ви сте својим чином допринели да будете заиста посебни и зато желим да вас графика сећа на онај добри Београд какав сте ви својим делом учинили – рекао је Весић, честитајући Рујевићу на хуманом гесту.

Захваливши на пријему и поклону града, Боре Рујевић истакао је задовољство радом у „Паркинг сервису”.

– Осећам се поштеним човеком, тако сам васпитан и знам да нема среће у узетом. У фирми су ми сви захвалили, родбина је такође честитала, а захвалан сам и на пажњи Града Београда – рекао је Боре Рујевић.

У року од петнаестак минута од пријаве пронађеног новца, Служби обезбеђења Међународног терминала обратио се возач камиона, који је пријавио да је изгубио новац. Он је захвалио налазачу и рекао да је позитивно изненађен што и даље има поштених људи као што је Боре Рујевић.

Као примеран радник који служи за узор другима, Рујевић ће за ово добро дело бити награђен и од ЈКП „Паркинг сервис”.