понедељак, 16. децембар 2019.

Градоначелник потписао нови Колективни уговор за запослене у Градској управи Града Београда

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је данас начелницу Градске управе Сандру Пантелић и представнике Организације синдиката Градске управе Града Београда. 

Градоначелник је представницима синдиката и начелници Сандри Пантелић, као шефу преговарачког тима, честитао на постигнутом договору, након чега је потписао нови Колективни уговор за запослене у Градској управи Града Београда, којим су побољшана и унапређена права запослених.

Градоначелник је истакао да је након вишенедељних разговора постигнут споразум који је унапредио Колективни уговор. 

– Нови уговор подразумева поправљање положаја радника у више сегмената. Најпре у домену солидарних помоћи, како би се побошљао материјални положај запослених, затим у домену обавезног лекарског прегледа, као и у домену права на плаћено одсуство – рекао је Радојичић, и додао да се нада да ће ови унапређени кораци допринети бољем положају и раду радника.

Он је нагласио да је од велике важности да људи који су запослени у Градској управи имају боље услове, јер су квалификовани за разне специфичне послове, и као такви умногоме помажу да Град Београд добро послује.

– Договорили смо се да и даље наставимо да заједно радимо на унапређењу Колективног уговора, јер су задовољни радници Градске управе важни за боље и успешније функционисање нашег града – закључио је градоначелник.