среда, 25. децембар 2019.

Пиносава добила нову зграду месне заједнице

Председник градске општине Вождовац Александар Савић и чланица Већа ове општине Ивана Томић Илић разговарали су са мештанима Пиносаве у новоизграђеној згради месне заједнице о проблемима и видовима унапређења живота становника овог подавалског насеља, саопштено је из Општине Вождовац.

Једно од питања упућених руководству ове општине била је реконструкција школе у Пиносави, а према Савићевим речима, почетак радова се очекује на пролеће 2020. године.

– Општина Вождовац је мапирала и пописала улице у којима недостаје секундарна мрежа. Пројекат је урађен и предстоји обезбеђивање финансијских средстава – рекао је Савић.

Разговарало се и о изградњи постројења за пречишћавање отпадних вода и секундарне канализационе мреже.

Од 2014. године у Пиносави је изграђен потпуно нови објекат месне заједнице, комплетно је реконструисана Улица 3. нова, а асфалтиране су 2. нова, 5. нова, 6. нова, 7. нова и 10. нова I део. 

Такође, реконструисана је водоводна мрежа у дужини од 400 метара и постављенo je пет нових аутобуских стајалишта, од којих је једно „паметно”.

У истуреном одељењу ОШ „Васа Чарапић” сређен је паркет у учионицама и постављена је ограда око школског терена, као и тротоар у дужини од 150 метара.

– Изабрани смо да штитимо интересе грађана и стога нам је циљ да у план за следеће године уврстимо оно што нам ви у Пиносави предложите. Општина Вождовац ће наставити директну комуникацију са грађанима Пиносаве, како би што пре били решени сви комунални и инфраструктурни проблеми – поручио је Александар Савић.