среда, 25. децембар 2019.

Градоначелник Радојичић: Омогућен четврти покушај вантелесне оплодње за све парове

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас да ће Град Београд финансирати четврти покушај вантелесне оплодње за све парове који испуњавају услове конкурса. 

– Као што сам обећао пре месец дана, Град Београд је пронашао решење и обезбедио средства, па ће свим паровима који су конкурисали за четврти покушај вантелесне оплодње, а нису међу првих 100 рангираних иако испуњавају услове конкурса, бити омогућено да уђу у процедуру – рекао је градоначелник Радојичић и додао да је данас на седници Градског већа овај предлог утврђен и упућен на Скупштину. 

Градоначелник је истакао да је на данашњој седници Градског већа ову тачку предложио за дневни ред.  

– Веће је утврдило предлог и упутило га Скупштини на одлучивање у петак. Врло сам задовољан јер је Веће било једногласно и позитивно реаговало на мој предлог. Сматрам да је јако важно да Град Београд подржи младе који на овај начин добијају прилику да се остваре као родитељи – нагласио је Радојичић. 

Председница Удружења „Шанса за родитељство” Сандра Јовановић истакла је како је ово велики помак за све парове на територији града Београда. Изразила је притом наду да ће се ова пракса наставити и у наредној години, те да ће још већи број парова добити ову могућност.

– Искористили смо сва три покушаја о трошку Фонда и, нажалост, нисмо успели. Вантелесна оплодња је скуп процес, па нисмо имали средстава за наредне покушаје. Ова помоћ ће нам пуно значити јер у супротном не бисмо имали могућност за још један покушај. Надамо се да ћемо овог пута успети – изјавили су Мирјана и Марко из Београда, један од парова који ће моћи да уђе у процес четвртог покушаја вантелесне оплодње о трошку Града Београда.