среда, 8. јануар 2020.

Радојичић: Важна година за реализацију великих еколошких пројеката у Београду

Година 2020. биће година реализације великих еколошких пројеката у Београду, а у прилог овоме говори и Уговор o прojeкту изгрaдњe топловода Oбрeнoвaц – Нoви Бeoгрaд, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић након потписивања уговора са дирeктoром JКП „Бeoгрaдскe eлeктрaнe” Рaдeтом Бaстом и прeдстaвником „Power Construction Corporation of China” Јангом Боом.

Радојичић је појаснио да је пројекат веома значајан, јер ће се топлотна енергија која се добија из ТЕНТ-а у Обреновцу користити за загревање већег дела Новог Београда.

– Најважнији аспект јесте еколошки, али ништа мање није важан ни финансијски. Такође, очекује се и да грејање буде квалитетније – рекао је Радојичић.

Он се осврнуо на одлуку Скупштине града да се забрани употреба пластичних кеса, што је један од првих корака ка унапређењу екологије у Београду.

– Настављамо да радимо на бројним еколошким пројектима, као што су пројекат санације депоније Винча, метро, изградња постројења за пречишћавање отпадних вода Велико село, набавка нових, еколошки прихватљивијих аутобуса и даље ширење пешачких зона и бициклистичких стаза. Све су то кораци ка реализацији циља да Београд постане здравији град и да будемо „Зелена престоница Европе” – истакао је Радојичић.

Градоначелник је изразио уверење да ће 2020. бити важна година за реализацију пројеката из области екологије.