четвртак, 9. јануар 2020.

Координисана акцијa контроле продаје пластичних кеса

Током данашњег дана спроведена је координисана акција Секретаријата за инспекцијске послове Градске управе Града Београда и комуналних инспекција на територији општина Врачар, Вождовац, Звездара, Савски венац и Палилула, а поводом све учесталијих пријава грађана да се у великом броју продајних објеката трговинских радњи још увек продају пластичне кесе које нису биоразградиве, саопштено је из Секретаријата за инспекцијске послове. 

Акција је спроведена на основу Одлуке о условима коришћења кеса за испоруку робе на месту продаје роба и услуга, а том приликом је утврђено да се на касама свих надзираних трговинских објеката налазе биоразградиве кесе, папирне кесе и цегери.

Поред тога, констатовано је да су у појединим надзираним трговинским објектима, у делу за продају воћа, још увек у употреби кесе које нису разградиве, те су оне уклоњене по налогу инспектора.

Како напомињу из Секретаријата за инспекцијске послове, са оваквим врстама координисаних активности комуналних инспекција наставиће се и убудуће у циљу поштовања ове одлуке која је у интересу свих грађана Београда и очувања животне средине.