недеља, 12. јануар 2020.

Весић: Биће „црних листа” иако ми прете

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио је јутрос, гостујући у „Новом јутру” РТВ Пинк, да не одустаје од стављања компанија које касне са радовима у Београду на „црну листу” иако му, како каже, прете.

– Откако сам пре два дана најавио да ће компаније које раде на инфаструктурним пројектима у Београду и касне са радовима бити стављене на „црну листу”, што значи да неће моћи да добијају нове послове, добијам претње да то неће бити тако – указао је Весић. 

Он је додао да неке компаније очигледно мисле да су им послови загарантовани, без обзира на то колико касне са завршетком радова, јер немају конкуренцију.

– Могу да имам разумевање за објективне проблеме који се појаве на градилиштима, али компаније које раде на инфраструктурним пројектима у Београду морају да схвате да сви радови ремете нормалан живот људи и да зато морају да се заврше у заказаном року. Зато, поново обећавам, биће „црних листа” за оне који касне и неће добијати нове послове у Београду. Можете да претите колико год хоћете или да ми поручујете да ћете наћи неког ко ће вам прогледати кроз прсте, али џабе – поручио је заменик градоначелника. 

Весић је истакао да је градски урбаниста Марко Стојчић сваки дан са грађевинарима већ шест месеци и да је упознат са сваким проблемом који се појавио приликом реконструкција. 

– Град Београд је захвалан Марку Стојчићу због великог труда и енергије које улаже да се сви градски пројекти реализују. То је његов посао, јер је градски урбаниста. Хвала Богу, имамо много пројеката, па има шта да се надзире. Марко у свом послу има помоћ свих нас из Града Београда, али он је тај који живи на градилиштима и без кога се пројекти не би завршавали. На основу његових извештаја и процене да ли су нека кашњења била оправдана или не, процењиваћемо да ли ће нека компанија бити на „црној листи” или не – закључио је Весић.