недеља, 12. јануар 2020.

Никодијевић осудио напад на припадницу Комуналне милиције

Председник Скупштине града Никола Никодијевић осудио је напад на припадницу Комуналне милиције који се данас догодио на Видиковачкој пијаци. 

– Најоштрије осуђујем данашњи физички напад на припадницу Комуналне милиције током вршења службене дружности из домена њене надлежности. Сваки чин физичког насиља је неприхватљив, без обзира на контекст у који се смешта, а посебно је неприхватиљив и за сваку осуду физички насртај на лице у вршењу службене дужности – указао је Никодијевић.

Он је захвалио Министарству унутрашњих послова на брзој интервенцији и привођењу виновника овог инцидента надлежном тужилаштву на даље поступање.

– Одржавање комуналног реда и поштовање закона и прописа основа су уређеног живота, нарочито у великом граду као што је Београд. Апелујем на све суграђане да се савесно понашају, да поштују прописе и да својим чињењем никада не угрожавају безбедност било ког припадника Комуналне милиције у вршењу дужности. Сигуран сам да наши суграђани разумеју да је неопходност одржавања јавног комуналог реда пре свега у њиховом најбољем интересу и да ће активности свих инспекцијских служби увек наилазити на подршку и одобравање грађана – истакао је Никодијевић.