понедељак, 13. јануар 2020.

Весић: Град објавио Водич кроз буџет Града Београда за 2020.

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је данас да је у београдским издањима свих релевантних дневних новина Град Београд објавио Водич кроз буџет Града Београда за 2020. Како је прецизирао, овај водич ће грађанима представити на који начин ће бити потрошено милијарду и две стотине милиона евра, колико износи буџет за 2020. годину.

– Ово је први пут да Град Београд на овај начин комуницира с грађанима и да им представља како ће бити трошен новац из буџета. То се до сада никада није десило и зато сам данас срећан и поносан. Осим тога, наредних месеци ће у облику опширније брошуре бити дељен и грађанима на пунктовима, а такође и уз уплатницу „Инфостана” неке информације о буџету биће доступне грађанима током фебруара – истакао је Весић.

Заменик градоначелника је подсетио да је нацрт буџета био доступан грађанима већ од 15. октобра, што се никада раније није десило, те да је три недеље био на јавној расправи.

– Нешто више од три хиљаде грађана послало је своје предлоге, а прихваћено је неколико стотина, док ће неки бити прихваћени наредних година. Желим да захвалим свим грађанима који су учествовали у овоме. Ове недеље ћу позвати неке од њих како бисмо разговарали о њиховим искуствима и о томе шта смо прихватили, а то ће истовремено бити и позив грађанима да наставе да дају своје предлоге – нагласио је Весић. 

Он је додао и да је, како и закон налаже, најважнији акт града званично усвојен средином новембра.

– Буџет Града Београда је новац који припада грађанима и они треба да знају како се троши. Водич је зато позив грађанима да учествују у креирању буџета за 2021. годину, како бисмо чули шта желе и како би био још бољи. Новац који припада грађанима треба да трошимо заједно – поручио је Весић.