понедељак, 13. јануар 2020.

Градоначелник Радојичић о инфраструктурним радовима: Настављамо с појачаним контролама

Настављамо с појачаним контролама и активностима како би све започете реконструкције биле завршене квалитетно и у што краћем року, истакао је градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић након састанка с представницима Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда и извођачима радова на реконструкцији Карађорђеве улице.

Тема састанка били су радови у Карађорђевој улици, а састанку су присуствовали вршилац дужности директора Дирекције за грађевинско земљиште и изградњу Београда Душица Анђелковић и главни урбаниста Марко Стојчић.

– Ово је само један у низу састанака које ових дана имамо на тему великих инфраструктурних пројеката у централном делу Београда. Веома сам задовољан како су сви сарадници на прави начин разумели да не желим да толеришем продужење рокова. Тражим максимално ангажовање свих запослених у Граду Београду, као и свих ангажованих на извођењу радова. Инсистирам на дневном праћењу започетих инвестиција како бисмо били ефикасни. Управо сам све то тражио и данас на састанку од свих сарадника који раде на реконструкцији Карађорђеве улице – рекао је градоначелник Радојичић. 

Он је додао да му је драго да су се сви убрзали и да очекује резултате.

– Тражим од свих сарадника и да проведу део радног времена на терену, да надзиру извођаче који нису на време завршили посао. Овај начин рада доводи до онога што нам је и циљ – да се радови заврше и да се грађанима омогући нормално функционисање у деловима града где су реконструкције дуго трајале – закључио је грaдоначелник.

Градоначелнику су на данашњем састанку сарадници гарантовали 31. јануар као рок који ће се испоштовати када је реч о радовима у Карађорђевој улици.