среда, 15. јануар 2020.

ПВЦ канте за индивидуална домаћинства Савског венца

Градска општина Савски венац, у сарадњи са ЈКП „Градска чистоћа”, током 2020. године радиће на побољшању комуналне услуге за домаћинства индивидуалне изградње на територији општине. Једна од заједничких активности овог предузећа и општине је промена технологије за сакупљање и одношење отпада. Та услуга се сада спроводи путем класичних контејнерa постављених на градским улицама, а план за њено унапређење је подела ПВЦ канти, запремине 240 литара, свим домаћинствима са индивидуалном изградњом, односно кућама, како би се суграђанима олакшало одлагање класичног комуналног и рециклабилног отпада из београдских домова.

Из ове општине позивају заинтересоване суграђане да пријаве своје домаћинство за учешће у акцији на број телефона 2061-800 уколико желе да њихово домаћинство пређе на употребу ПВЦ канти (зелене за одлагање класичног комуналног отпада и плаве за одлагање рециклабила).

Домаћинствима која учествују у заједничкој акцији Општине Савски венац и ЈКП „Градска чистоћа” биће бесплатно достављене по две ПВЦ канте на кућну адресу. Једина обавеза корисника биће да добијене канте остављају испред својих капија посебно одређеним данима, како би радници „Чистоће” могли несметано да их испразне.

Технологија одвожења смећа путем ПВЦ канти знатно утиче и на смањење формирања „дивљих” депонија у Београду, побољшава организацију одношења смећа, омогућава суграђанима сортирање отпада, олакшава проблем његовог одлагања, али и повећава количину отпада који иде на даљи процес рециклаже, што је од изузетног значаја за очување животне средине, не само Савског венца већ и целог Београда.