субота, 18. јануар 2020.

Горан Весић разговарао с грађанима дела Видиковца, почело сређивање фасада на шест стамбених објеката

Заменик градоначелника Горан Весић разговарао је данас са грађанима дела Видиковца и потом обишао радове на реконструкцији фасада једне од шест великих стамбених зграда које ће бити завршене током ове године. Поред Весића, с грађанима су разговарали и државни секретар у МУП-у Милосав Миличковић, члан Градског већа Филип Марјановић, председник општине Раковица Владан Коцић, директор „Зеленила – Београд” Слободан Станојевић и представници надлежних градских и општинских предузећа и служби. 

Како је том приликом истакао Весић, разговор с грађанима о њиховим проблемима од великог је значаја. 

– Видиковац је лепо и велико стамбено насеље које је изграђено у време када је наша земља била богата, али су фасаде последњих деценија пропале. Добра вест за житеље шест стамбених зграда јесте да ће током ове године оне бити реконструисане, а радови на једној већ су почели. Осим тога, у овом делу града радимо једно дечје изгралише, а биће урађено још једно, као и још један парк – прецизирао је Весић.

Он је навео да су се грађани углавном пожалили на комуналне проблеме, међу којима предњачи неред око Видиковачке пијаце. Тим поводом најавио је да ће током ове године почети да се ради пројекат преуређења пијаце, те да би требало да се крене са њеном реконструкцијом за две године. Биће то модерна, наткривена пијаца, истакао је Весић, и додао да ће сви надлежни појачати контролу нелегалне продаје.

Грађани су се пожалили и на проблем непрописног паркирања и недовољног броја паркинг места, а изразили су и жељу да се направи аутобуско стајалиште на Ибарској магистрали, недалеко од овог дела Видиковца. Те ствари ће у наредном периоду бити предмет провера, како би се видело да ли грађанима може да се изађе у сусрет.

– Пописали смо доста ствари које могу да се ураде, неке су врло конкретне и могу да се ураде брже, а решавање других ће трајати. Али, најважније је да се с људима прича о проблемима и да могу да виде да се са представницима града, општина, јавних предузећа може разговарати. Политика је свака добра ако решава проблеме људи и ако је добра за људе, а добра је за људе ако се њихов живот свакодневно мења набоље – поручио је Весић. 

Заменик градоначелника је подсетио да је ово само једно у низу раковичких насеља које са сарадницима обилази, те да је тако у читавом граду и да ће се разговор с грађанима наставити. 

Осим фасада у Улици видиковачки венац 75, 77, 79, 81, 83 и 85 које се сређују, у претходном периоду у овом делу Видиковца уређен је и спортски терен, изграђене су две пешачке стазе и постављено је ново осветљење.