среда, 22. јануар 2020.

Никодијевић обишао ОШ „Карађорђе” и најавио реконструкцију још 22 школе током 2020.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић данас је у општини Вождовац обишао ОШ „Карађорђе” на којој је недавно завршена реконструкција фасаде с циљем да се побољша енергетска ефикасност овог објекта. Догађају је присуствовао и подсекретар за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић. 

Никодијевић је изразио задовољство што у првим недељама 2020. године већ има прилику да обиђе школу на којој је завршена реконструкција и напоменуо да је реч о једној од најстаријих школа на територији Београда. 

– Пре свега, желим да захвалим свим људима који су учествовали у извођењу радова на реконструкцији ОШ „Карађорђе” на општини Вождовац. Објекат је грађен још 1926. године, али када га данас погледамо, по изгледу школе нико не може да претпостави да она датира практично с почетка прошлог века. Радови су изведени квалитетно, а директор школе је потврдио да је ситуација са грејањем и енергетском ефикасношћу заиста одлична. Осим нове фасаде, урађена је и изолација, а замењени су и прозори. Ученицима је топло и то је оно што је најважније. У ОШ „Карађорђе” постоји и дневни боравак и изузетно ми је драго што ће ученици имати максимално добре услове, како за редовну наставу тако и за продужени боравак у школи – рекао је Никодијевић. 

Он је подсетио да је опредељење Града Београда да се издваја што више новца за образовање и додао да се буџет Секретаријата за образовање и дечју заштиту из године у годину повећава. 

– Ове године буџет Секретаријата је на рекордном нивоу и износи више од 24 милијарде динара. Настојаћемо да тај тренд буде настављен и у наредним годинама. У овом тренутку буџет Града Београда и економска ситуација је таква да новца има довољно и да можемо довољно да издвајамо за пројекте које сматрамо приоритетним, што образовање у Београду свакако јесте. Према плановима Секретаријата за образовање и дечју заштиту, ове године би требало да уследи реконструкција још 22 школе на територији Београда. Наравно, осим реконструкција, трудимо се да свим школама обезбедимо најмодернију опрему, како би ученици са територије Београда имали исте услове као и њихови вршњаци у неким развијенијим земљама – истакао је Никодијевић. 

Први човек градске скупштине је рекао да је током прошле године издвојено преко 35 милиона динара за набавку опреме за основне школе са територије Вождовца, што, како је додао, говори да се из године у годину улаже све више. 

– Када је Београд у питању, школе које се налазе у централним деловима града функционалне су исто колико и оне које се налазе на ободима. Циљ је да квалитет образовања буде уједначен у свим деловима града и да сва деца имају једнак квалитет наставе. Захваљујем људима из Секретаријата за образовање и дечју заштиту, али и читавом образовном систему – директорима, наставницима и помоћном особљу, јер без њиховог преданог рада и професионалног приступа не бисмо успели да постигнемо добре резултате. Верујем да ћемо у годинама које долазе образовање у Београду издићи на још виши ниво – закључио је Никодијевић. 

Директор ОШ „Карађорђе” Милан Жегарац је рекао да су радови на реконструкцији трајали око годину дана. 

– Вредност радова је износила 9.650.000 динара и желим да захвалим Секретаријату за образовање и дечју заштиту, као и председнику Скупштине града Николи Никодијевићу зато што су препознали потребу да се издвоје средства за реконструкцију наше школе – рекао је Жегарац. 
 

Напомена: Видео-прилог са догађаја можете преузети на www.infobiro.tv