петак, 14. фебруар 2020.

Весић: Београд поносно дочекује Сретење

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да Београд у свечарском расположењу дочекује Дан државности Републике Србије.

– Дан државности је посебан празник за Београђане, као и за све грађане наше земље. Град смо украсили са две хиљаде српских застава, а од вечерас до уторка, Мост на Ади и Бранков мост биће осветљени у бојама заставе Републике Србије. У бојама заставе биће осветљене Палата Албанија, Авалски торањ и фонтана на Славији, чији ће музички репертоар бити прилагођен празничном расположењу, па ће бити емитоване патриотске песме – рекао је Весић.

Он је додао да ће у част Дана државности декоративна расвета у Београду бити укључена све до уторка, 18. фебруара, када почиње њено уклањање, осим у Кнез Михаиловој улици.

Како је поручио, на свим јавним институцијама, чији је оснивач Град Београд, биће истакнуте државне заставе.

– Град Београд позива предузећа, институције, стамбене заједнице, као и грађане који имају државне заставе да их истакну у време празника. Наш највећи и најважнији празник је Дан државности. Прославимо га достојанствено, јер тиме показујемо да поштујемо не само своју земљу већ и нашу светлу историју и традицију – рекао је заменик градоначелника.

Он је у име Града Београда честитао Дан државности свим грађанкама и грађанима Београда.