петак, 14. фебруар 2020.

Завршени радови на новом крилу Дома здравља у Обреновцу

Радови на новом крилу Дома здравља у Обреновцу су завршени и сутра ће објекат бити свечано отворен, најавио је секретар за инвестиције Лука Петровић. Како је у изјави за Беоинфо прецизирао, нов објекат је изграђен од висококвалитетних и трајних материјала, отпорних на хабање, лаких за одржавање и без штетног утицаја на здравље људи.

– Објекат садржи Службу хитне медицинске помоћи, Службу здравствене заштите одраслих, Превентивни центар, велику салу за састанке са пратећим простором и заједнички простор свих служби. Желео бих да захвалим свима који су учествовали и активно помагали како би овај пројекат био успешно реализован, почев од председника општине Обреновац Мирослава Чучковића, који је заједно са директором Дома здравља др Обрадом Исаиловићем свакодневно са људима из Секретаријата за инвестиције решавао све проблеме на које смо наилазили. Хвала извођачима, стручном надзору и пројектантима на квалитетно урађеном послу, али на првом месту хвала нашим грађанима који су имали стрпљења и веровали да ћемо обећање које смо дали и испунити – навео је Петровић. 

Он је прецизирао да је радове изводила група понуђача и да је носилац посла била „Самекс група”. Надзор је вршио Саобраћајни институт ЦИП, док је пројектант била „Еуро гарди група”. 

– Вредност радова је близу 261 милион динара са ПДВ-ом. Секретаријат за инвестиције завршио је и јавну набавку за сређивање градског купатила са минералном водом. У питању је Стара бања у Обреновцу са двадесет купатила, која се користи за термално лечење, таласотерапију и функционалну рехабилитацију. Почетак радова планиран је за 10. март, а треба да се заврше у року од 120 дана. Због одговорне политике коју спроводимо у Граду Београду, сада имамо новца да из године у годину све више средстава одвајамо за развој наших приградских општина и тако ћемо наставити и у будућности – поручио је Петровић.

Извођач радова за ову потоњу јавну набавку је „Изолинвест”, а стручни надзор поверен је Саобраћајном институту ЦИП. Вредност радова је 47.500.000 динара са ПДВ-ом.