петак, 14. фебруар 2020.

Сертификати полазницима обуке „Пут до успешног предузетника” у Општини Савски венац

У Општини Савски венац данас је завршена дводневна обука „Пут до успешног предузетника”, коју трећу годину заредом организује Национална служба за запошљавање у сарадњи са овом општином.

Како саопштавају из Општине Савски венац, сертификате за 34 полазника који желе да покрену сопствени бизнис уручили су члан Већа општине Савски венац Милош Видовић и начелница Одељења за програме запошљавања и предузетништво београдске Филијале НСЗ Весна Живковић Костић.

Честитајући полазницима успешно завршену обуку, Милош Видовић је истакао значај овог програма који има за циљ да приближи незапосленима основе предузетништва и правну регулативу коју је потребно познавати, као и начин реализације свог бизнис плана.

– Врло је важно нагласити да са сертификатима које данас добијају, полазници могу да конкуришу за субвенције за покретање сопственог бизниса. Овакве обуке су доказ да смо на добром путу и представљају подстрек да наставимо у истом смеру, а то је да нашим грађанима пружамо што више могућности за додатно стицање знања и вештина, како би пронашли адекватан посао и били конкурентнији на тржишту рада – рекао је Видовић.

Весна Живковић Костић посебно је похвалила сарадњу са Општином Савски венац и додала да ће, и поред тога што је ове године стопа незапослености у Београду на историјском минимуму, НСЗ и ове године определити знатна средства за субвенције за самозапошљавање незапослених лица, као и субвенције за послодавце који желе да отворе нова радна места и запосле лица са евиденције.

– Националним акционим планом запошљавања за 2020. годину, предвиђени су већи износи средстава за самозапошљавање, 270.000 динара за незапослене особе са инвалидитетом, односно 250.000 динара за остала незапослена лица – поручила је Весна Живковић Костић.

Свечаном уручењу присуствовао је и члан Већа општине Савски венац Страхиња Кукић.