субота, 15. фебруар 2020.

Радојичић: Ново крило Дома здравља Обреновчанима за квалитетније лечење

Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић обишао је данас Дом здравља у Обреновцу где је завршена изградња новог крила ове здравствене установе. Догађају су присуствовали помоћник градоначелника Александар Марковић, секретар за инвестиције Лука Петровић, министар здравља Златибор Лончар, председник општине Обреновац Мирослав Чучковић, као и директор ЕПС-а Милорад Грчић.

Радојичић је изразио задовољство што има прилику да обиђе новоизграђено крило Дома здравља у Обреновцу и подсетио да му је у време када је ступио на дужност, једна од првих активности било полагање камена темељца за објекат који је данас обишао.

– Данас, када сам видео како изгледа ново крило обреновачког Дома здравља, могу да кажем да сам веома поносан. Ово је резултат добре сарадње општине, града и Владе Србије, али и праћења визије развоја наше земље председника Александра Вучића. Обреновац је херојска општина, која је 2014. године претрпела катастрофу у мајским поплавама. Ипак, касније, нешто мање од шест година, Обреновац је једна од најперспективнијих општина, не само у Београду већ и у читавој Србији – рекао је градоначелник.

Како је истакао, одличан посао који ради руководство општине, уз велико залагање свих грађана Обреновца, омогућио је да то буде реалност. „Меита”, ауто-пут, 385 километaра локалних путева, 35 километара канализационе мреже и 13 километара водоводне мреже, бројке су које довољно говоре о квалитету рада ове локалне самоуправе. 

 – Две хиљаде квадратних метара новог крила Дома здравља за Обреновчане значи боље и квалитетније лечење, али и боље услове рада за лекаре, сестре и немедицинско особље. Нови објекат опремљен је најсавременијом опремом, а у ову инвестицију уложено је око 300 милиона динара. Грађанима Обреновца желим да имају што мање потребе да посећују здравствене установе, али када то већ чине, онда им желим само добре вести – истакао је Радојичић и додао да је циљ свих нас да деца Обреновчана остану у свом граду и да бољи живот не траже ван граница Србије.

Министар Лончар је захвалио грађанима Обреновца који су се окупили у великом броју. 

– Пре свега, желим свима да вам пренесем поздраве и честитке председника Вучића. На почетку мог мандата десиле су се поплаве 2014. године. Тада сам више времена проводио у Обреновцу него код куће и сећам се да је у року од неколико сати изгубљен велики број санитетских возила, а да не говоримо о томе шта је вода направила унутар Дома здравља. Не знам да ли би неко тада поверовао да ће за кратко време све бити обновљено. Обреновац је данас добио Дом здравља какав нема ниједна општина у Србији, као и Хитну помоћ са опремом какву нема ни Ургентни центар у Београду – рекао је Лончар.

Мирослав Чучковић је оценио да је некада било својствено да се за време једног или два мандата уради један овакав објекат.

– Успешност наше земље данас се огледа у диверсификацији тема, области и објеката на којима се ради у исто време. Неколико стотина метара одавде ускоро почиње изградња великог тржног центра, а не би требало заборавити да нас у наредном периоду очекује и реконструкција Геронтолошког центра, док ће овог пролећа почети и радови на реновирању варошког купатила. У Забрану ћемо градити забавни парк за наше малишане, а Град Београд финансира и изградњу новог обданишта – навео је Чучковић.

Грчић је подсетио на то да је ЕПС увек био уско повезан са Обреновцем и увек је, колико је могао, помагао пројекте у овој београдској општини.

– Данас је Сретење, Дан државности и дан у којем Обреновац после много деценија добија нову зграду Дома здравља. Посебно ми је драго што је у време мог мандата ЕПС успео да помогне развој Обреновца – истакао је Грчић.

Он је оценио да се све што се ради у овој општини, и генерално у Србији, ради квалитетно и на добробит грађана.

Директор Дома здравља Обрад Исаиловић захвалио је грађанима који су се окупили и рекао да је данас изузетно важан дан за све Обреновчане.

– Сањали смо овакав објекат више деценија и коначно нам је на располагању. У име свих заспослених и свих оних који користе наше услуге, захваљујем свима који су на било који начин помогли реализацију овог пројекта – рекао је Исаиловић.