субота, 15. фебруар 2020.

Обележена слава општине Звездара

Слава општине Звездара, Сретење Господње, обележена је у суботу, 15. фебруара, у присуству великог броја гостију, народних посланика, општинских и градских функционера, представника институција са општине, свештеника звездарских цркава и грађана Звездаре, обредом сечења славског колача и освећењем жита у Сали за венчања Општине Звездара, саопштено је из ове општине. 

У име домаћина присутне је поздравила заменица председника општине Звездара Виолета Филип, која је рекла да је Сретење Господње важан датум у српској историји и да је овај дан важан за Звездару, али и за Србију, јер се обележава и као Дан државности Републике Србије.

Овај празник установљен је у спомен на дан када је 15. фебруара 1804. у Орашцу подигнут Први српски устанак, али и као сећање на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и потврђен Сретењски устав, први Устав Кнежевине Србије, који је означио и почетак савремене државности.

Виолета Филип је присутнима, грађанима Звездаре и њиховим породицама пожелела пуно успеха и рекла да ће и наредних година Звездара обележавати овај празник са жељом да живимо у миру и да се Звездара, Београд и Србија све више развијају.