уторак, 18. фебруар 2020.

Спаковани пакети за земунске бебе

Општина Земун припремила је пакете за земунске бебе који ће бити подељени родитељима беба рођених на територији општине од 1. јануара ове године, саопштено је из ове општине.

У акцији паковања ових пакета учествовао је председник општине Дејан Матић са запосленима.

– Беби-пакети садрже све оно што је потребно у првим месецима за збрињавање новог члана породице. Овом и сличним акцијама желимо још активније да помогнемо породицама на путу родитељства. Пројекат „Земунска беба” све нас чини изузетно срећнима. Ангажовали смо наше тимове како би пакети били квалитетни, корисни, брзо упаковани и брзо стигли до најмлађих Земунаца – рекао је председник Матић и позвао привреднике да донацијама беби-производа повећају вредност ових пакета и на тај начин заједно са Општином Земун и Фондом „Мала Милица Ракић из Батајнице” помогну породицама.

У оквиру одговорне социјалне политике ова општина сваког 1. јануара дарује новчану поклон-честитку мамама првих рођених беба, организује поделу ауто-седишта родитељима, дарује ђаке прваке ранчевима и прибором за школу, награђује вуковце и све ученике који су освајали награде на републичким такмичењима. Такође, улаже у вртиће, школску инфраструктуру, паркове, игралишта, спортске терене и у све оно што чини здраво одрастање најмлађих.