петак, 21. фебруар 2020.

Иницијатива да се у Београду поново одрже Дани Москве

Помоћник градоначелника Андреја Младеновић сусрео се данас с представником Владе Москве и начелником Oдељења спољне економије и међународних односа Сергејем Бондаренком. Овом приликом је помоћнику градоначелника уручено писмо министра Сергеја Черјомина из Владе Москве, у којем је изнета иницијатива да се у току ове године одрже Дани Москве у Београду.

Како је Младеновић истакао, Москва и Београд су претходних година већ имали овакву размену манифестација.

– Велико нам је задовољство што је Град Москва упутио овакву иницијативу. Саслушали смо њихове предлоге и жеље како би требало да ова манифестација изгледа. У кратком року Град Београд ће одговорити писмом у којем ће челнике Москве упутити на то какве су могућности нашег града како би се овај догађај успешно реализовао. Пре свега о томе које би све садржаје манифестација имала и на који начин би се таква једна културна, спортска и економска сарадња успоставила – рекао је Младеновић и додао да би манифестација требала да се одржи крајем септембра.

Он је напоменуо да је ово година великог јубилеја – 75. годишњице од завршетка Другог светског рата.

– Град Београд је већ укључен у низ манифестација с нашим руским пријатељима који ће обележити овај велики јубилеј. С великим узбуђењем очекујемо прослављене уметнике и спортисте који би дошли у наш главни град. На овај начин бисмо учврстили везе између два братска народа и града, који имају изузетно добру сарадњу – закључио је Младеновић.

Састанку су присуствовали и први саветник, аташе за културу Амбасаде Руске Федерације у Србији Александар Конанихин, руководилац Српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа Наталија Коцев, организатор „Недеље руског филма” Филип Кудрашов, вршилац дужности подсекретара за културу Гордана Гонцић и директор Позоришта „Дадов” Владимир Мијовић.