петак, 21. фебруар 2020.

Уређење унутарблоковских површина у Земуну

Председник градске општине Земун Дејан Матић обишао је данас са сарадницима унутарблоковску површину између зграда у Улици Карађорђев трг 9 на којој су комплетно уређени мали и велики парк, саопштавају из ове градске општине. 

– Доношењем новог закона о главном граду и Статута Града Београда, прилагођавањем и усаглашавањем општинских статута, данас смо у прилици да имплементирамо усвојено и да на основу иницијатива грађана радимо на уређењу унутарблоковских површина које су биле запуштене. У сарадњи са ЈКП „Зеленило – Београд”, у малом парку који је намењен деци постављени су реквизити за игру и тартан подлога. Простор је ограђен да би деца била потпуно безбедна, а родитељи који их чувају безбрижни. Такође, у оквиру ове унутарблоковске површине постављена је и прва соларна клупа, која омогућава суграђанима и свим посетиоцима Земунског кеја који је у близини да напуне своје мобилне телефоне, таблете, лаптопове и електробицикле. У оквиру парка експериментално је постављена и улична соларна светиљка. Други део, такозвани велики парк намењен је рекреативцима и свима онима који желе да остану у форми и више времена проводе напољу. У парку смо направили праву малу теретану, али истовремено смо мислили и на суграђане који желе да се одмарају у природи. За њих смо поставили клупе и столове са надстрешницама. Будући да нам је веома важно да овај простор увек буде уредан и чист, постављене су наменске канте за отпад и рециклажу – рекао је Матић.

Он је захвалио суграђанима на сугестијама и иницијативама, јер је и овај парк уређен на основу њихових захтева. Тскође је истакао да је веома важно да се чувају и друге унутарблоковске површине за које је Општина Земун издвојила средства. 

Матић је и овом приликом позвао скупштине станара да упуте предлоге како би се наставило са уређењем девастираних зелених површина и у другим насељима, као и са реализацијом других инфраструктурних пројеката, а све са циљем да се спроводи стратегија равномерног развоја Земуна.