субота, 22. фебруар 2020.

Весић: Настављамо са уређењем дечјих игралишта и спортских терена, то је наша политика

Заменик градоначелника Горан Весић обишао је данас реконструисано дечје игралиште у Устаничкој улици и најавио наставак акције уређања игралишта, спортских терена и простора за кућне љубимце у престоници.  

Он је истакао да у том крају Звездаре живи око 5.000 људи, док их је у ширем делу насељено око 12.000. Игралиште, како је прецизирао, има око 4.000 метара квадратних, у чију је обнову уложено близу 12 милиона динара.

– Од те површине је 2.000 метара квадратних под зеленилом. Постављено је осам нових справа које су урађене по свим европским стандардима, тако да ово дечје игралиште не заостаје за било којим игралиштем у Европи. То значи да Београд напредује, јер наша деца имају исте услове као и њихови вршњаци у развијеном делу света. Сигуран сам да реконструисана дечја игралишта изазивају радост и код наших суграђана, јер сада њихова деца могу безбедно да се играју. То је наша политика – истакао је Весић.

Он је додао да је најважније да Београд буде прилагођен људима.

– То су управо и оваква игралишта у које родитељи у близини своје куће могу да изведу децу. Такође, имамо сређене улазе у стамбеним зградама, пешачке и бициклистичке стазе, као и пешачке зоне, да наши грађани осете комфор који је прилагођен људима, а не аутомобилима – указао је заменик градоначелника.

Весић је подсетио да је за неколико година уређено више стотина дечјих игралишта у Београду.

– Наставићемо да радимо у сарадњи са грађанима, како бисмо уредили већи део игралишта у престоници, од којих нека нису обнављана деценијама. Само ове године биће сређена четири игралишта у општини Звездара, а на територији Београда близу 100 – најавио је Весић и додао да му је најлепши део посла када обиђе обновљено дечје игралиште. 

Члан Већа општине Звездара Владан Јеремић је рекао да је за протекле три и по године рекоснтруисано или изграђено 28 дечјих игралишта у тој општини.

– Следећи политику Града Београда, успели смо да направимо и прва игралишта у насељима Војводе Влаховића, Велики Мокри Луг и Мали Мокри Луг, док ће се радити и друга игралишта на Коњарнику, Медаку и Миријеву. Захваљујући Граду Београду и „Зеленилу”, ово игралиште у Устаничкој изгледа прелепо – указао је Јеремић.

Извршна директорка ЈКП „Зеленило – Београд” Наташа Шишаковић је истакла да у престоници постоји око 1.500 дечјих игралишта, од којих је 500 обновљено у задњих неколико година.